WordPress içerik yönetim sisteminin oldukça geniş bir yelpazede hizmet verdiği aşikar bir durum. İşler böyle olunca bu geniş yelpazeye hizmet eden binlerce eklentinin de olması oldukça normal. Buraya kadar her şey normal. Peki sizin siteniz için doğru eklentileri bulmak, bunlara güvenmek ve WordPress ile entegrasyonunu sağlayıp çalıştırmak ne kadar güvenilir ve nasıl sonuçları olmakta?

 

 

  • İhtiyacın Belirlenmesi:
    Yanlış
    : Sitemde her şey lazım ben her eklentiyi kurmalıyım, bugün lazım olmazsa yarın lazım olur.
    Doğru: Araştırmalar yaparak ilgili eklentileri bulurum, bu eklentiler hakkında detayları inceleyerek benzerleri arasından seçimimi yaparım.

 

  • Güvenilir Eklentinin Seçilmesi:
    Yanlış:
    Bana uygun olan eklentiyi gördüğüm gibi tanırım, tasarım önemli güzelse tasarım tamamdır bu iş, zaten eklenti listesinde varsa güvenlidir.
    Doğru: Eklentiyi aradığımda, yüklenme sayısı, güncellik durumu, detayları hakkında  incelemeler yaparım. Ayrıca kritik bir işlem için eklenti yüklüyorsam her ne olursa olsun öncesinde bir yedek alırım.

 

  • Web Alanıma Güveniyorum
    Yanlış:
    Geçenlerde bir kampanya gördüm 1 liraya hosting veriyorlardı aldım, ancak WordPress’i kurdum site çok ağır çalışıyor. Bu WordPress çok kötü bir yazılım.
    Doğru: WordPress için uygun hosting seçimini yaptım. Ayrıca hostingim hız optimizasyonu için ayarları yapmış böylece hız konusunda sıkıntı yaşamıyorum.

 

Yukarıda da bahsettiğimiz üç konuda sizlere bir nebzede olsa bu konuda yardımcı olmaya çalıştık. Umarım kullandığınız eklentiler size hep yarar sağlar 🙂

Tags: