WordPress bir CMS ( Content Management System / İçerik Yönetim Sistemi)’dir. Rakipleri arasında en çok kullanan WordPress 2019 yılı itibariyle dünya üzerindeki her üç siteden birinin alt yapısının WordPress olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz.

2001 yılından günümüze kadar sürekli olarak gelişimini sürdüren WordPress’i biraz daha detaylıca anlatmak gerekirse

  • PHP & Mysql / MariaDB gereksinimlerini destekleyen tüm sunucularda / hostinglerde rahatça kurulabilir. Web Dünyasına uzak olan kullanıcılar bile çeşitli host yönetim panellerinde hazır gelen hızlı kurulum sihirbazları ile 5 dakikada WordPress’i kurabilmektedirler.
  • WordPress ile bir çok projenizin alt yapısını oluşturabilirsiniz. İster Blog yazmak için, Profesyonel Haber Siteleri kurmak için, Hatta Alışveriş siteleri için bile bir çok WordPress eklentileri / temalarının olduğunu sizlere bildirmek istiyoruz.

  • WordPress ile eklentilere / temalara ulaşmak son derece kolay! Yönetim Panelinden dilediğiniz özelliklere sahip eklenti / temaları “Yeni Ekle” butonuna tıklayarak aramak ve eklemek son derece basit! Ancak Kullanıcıları uyarmakta fayda var. Kaynağı güvenilir olmayan eklenti ve temaları fazla tercih etmemek bir çok anlamda yararınıza olacaktır.

  • WordPress Kullanıcıları, WordPress konusunda yardımcı kaynaklara erişim konusunda son derece avantajlıdır. Aşağıda; WordPress ile tanışmamış veya yeni tanışmış olanlar için 2018 yılında hazırlanmış bir youtube videosu yer almaktadır.

 

 

Tags: