Bot kelimesi bir çok alanda kullanılmakla birlikte web dünyasında bot nedir dediğimizde ise kullanıcı işlemlerini (tıklama, içerik alanlarını kopyalama, içerik varlık kontrolü v.b. ) otomatikleştiren  çeşitli alanları takip altına almak için programcılar tarafından kodlanmış yazılımlardır.

Bu botların bir çoğu otomatik işlemler için kullanılmaktadır. Bazı bot türleri ise flood gibi zararlı eylemler için de kullanılabilmektedir.

Bot Yazılımları için günümüzde çeşitli önlemler türetilmiş olsa bile bu önlemleri aşmak için de her geçen gün yeni yöntemler üretilmektedir.

Web Botlarının kullanım alanları içerisinde en büyük yeri içerik çekmek oluşturmaktadır. Bugün WordPress alt yapısı ile site kurma süresi her ne kadar 5 dakika kadar az bir süreye inmiş olsa da içerik üretmekte bir o kadar zor hale geldi. Bundan dolayı da kaynakları tarayan ve içerik oluşturan editörlerin / yazarların önüne materyal dizilerinin gelmesi de önem arz etmektedir. Bundan dolayı da kaliteli bir sunum için bu kaynaklardan yararlanmak bir çok içerik yazarına hız katmaktadır.

Tags: