WordPress artık metin editörü alanında blok düzenleyici adıyla yeni bir konsepte geçmiş durumda.

İçerik oluştururken sağ üstteki + butonuna basarak yandaki gibi bir menü ile istediğiniz özellikleri içerik içerisinde kullanabilirsiniz. Ancak burada tabii ki biraz alıştırma yapmak gerekiyor. Çünkü klasik düzenleyiciye alışan kullanıcılar, içerikleri oluştururken genellikle çok fazla zengin içerik kullanmamaktadır.

Bundan dolayı başta karışık gelebilir. Ancak, blok mantığı çözüldüğünde blok düzenleyicinin de oldukça kullanışlı bir yapısı olduğu da gözden kaçmamaktadır. Bu yeni özellik ile birlikte WordPress üzerinde klasik düzenleyici varsayılan olarak artık gelmemektedir.

Eğer ki sizlerde bu yeni özelliğe daha alışamadıysanız ve halen klasik düzenleyiciyi kullanmak istiyorsanız şuanda 5+ milyon kullanıcı tarafından kullanılan Klasik düzenleyiciyi  Eklentiler > Yeni Ekle > “Klasik Düzenleyi” olarak arama yaparak bulabilir ve kurabilirsiniz.

Ayrıca Klasik Düzenleyici eklentisini yüklediğinizde Eklenti’nin “Ayarlar” opsiyonuna tıkladığınızda veya WordPress Ayarlar > Yazma menüsü altından varsayılan düzenleyiciyi seçebilir, isterseniz iki düzenleyiciyi de aktif kılarak istediğiniz düzenleyiciyi WordPress üzerinden Yazılar / Sayfalar Eklerken seçip işlemlerinizi yapabilirsiniz.